لایلاک
⭐کاربر برتر⭐
- عضویت
- Oct 24, 2023
- جنسیت
- خانم
از شوخی بگذریم لوبیانی یه نون گُرجی تنوری پر شده با پوره لوبیاست، معمولا لوبیا قرمز اما هر لوبیایی که دوست داریم قابل استفاده است و خیلی هم خوشمزه!
تو کشور گرجستان که لوبیانی خیلی طرفدار داره و مثل نون خاچاپوری تو کل دنیا هم معروف شده … بیاین امتحانش کنیم …
لوبیانی در اصل تو تنور پخت میشه، اما اگه فر ندارین میتونین تو تابه داغ شده هم آمادهاش کنین. کافیه تابه رو روی حرارت گرم کنید و نون رو از هر دو طرف توش بپزید.
مواد لازم برای تهیه نان لوبیانی گرجستان
مواد میانی لوبیانی
- لوبیا (قرمز، چیتی یا لوبیا عروس و …) دو لیوان
- کره ۵۰ گرم
- فلفل قرمز به مقدار لازم
- پودر دانه شنبلیله ۱/۲ قاشق چایخوری
- آویشن ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
لوبیا را با گوشتکوب بکوبید، کره و ادویهجات را به آن اضافه و مخلوط کنید.
مواد لازم برای خمیر لوبیانی
- شیر یا آب ولرم ۱ لیوان
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- مایه خمیر ۲ قاشق چایخوری
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- روغن ۲ قاشق سوپخوری
- آرد حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم
- کره مقداری برای سرو
شیر یا آب ولرم، شکر و مایه خمیر را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید حدود ده دقیقه بماند تا روی مایه کف کند.
در ظرفی بزرگ، تخم مرغ و نمک و روغن را با هم مخلوط کنید و به مایه خمیر اضافه کنید. آرد را به تدریج اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر لطیفی تهیه شود. خمیر را بپوشانید و دو تا سه ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
خمیر را به ۳ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را روی سطح کار آردپاشی شده نازک باز کنید و مقداری از خمیر لوبیا وسط خمیر قرار دهید و اطراف خمیر روی آن تا بزنید تا مایه لوبیا وسط آن کاملا پوشیده شود.
روی خمیر را با چاقو یا چنگال سوراخهایی برای خروج بخار ایجاد کنید و خمیر را در سینی فر قرار دهید و داخل فر حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که طلایی شود بپزید.
بعد از خروج از فر و مادامی که لوبیانی هنوز گرم است کره بمالید و سپس برش بزنید و سرو کنید.